Chronische stress
Stress hoort er bij en zorgt dat je als het nodig is extra kunt presteren. Door op tijd te ontspannen en rust te nemen kun je een gezond evenwicht bewaren. Werkdruk, frustraties en de dagelijkse hectiek doen voortdurend beroep op ons stress systeem. Maar ook werken met bevlogenheid en enthousiasme kost energie en vraagt om hersteltijd.

Bij chronische stress merk je dat het steeds moeilijker wordt te ontspannen en te genieten. Je komt niet meer tot rust en gaat door tot je te uitgeput bent en werken niet meer mogelijk is. Je bent opgebrand, geestelijk leeg en vastgelopen. Je lichaam protesteert; het moet anders!

Het kan anders!
De werkomgeving of omstandigheden kunnen je flink stress bezorgen. Maar de oplossing zit niet in wachten tot de omgeving verandert en buiten jezelf te denken. Als jij stappen zet verandert de omgeving mee.

Stress en burn-out geven je een sterk signaal om het anders te gaan doen. Coaching geeft je de kans om de burn-out als een keerpunt te zien en er krachtiger uit te komen. Het nodigt je uit tot zelfonderzoek, welk persoonlijk deel kreeg tot nu toe niet zo de ruimte en verdient nu meer aandacht? Waar ben je voor weggelopen of welk verlangen heb je weggestopt? Wat wil je het liefst en waar voel jij je oké bij? Door andere keuzes te maken ga je een nieuw evenwicht te vinden.

Wil jij ook met zelfvertrouwen, zin en energie in je werk staan?


Hoe kan ik je helpen?
CSR® is een bewezen effectieve methode om energie te managen en een goede balans te vinden. Stress wordt bezien vanuit de psychologie en de biologie: de mind-body benadering. Valide testen geven inzicht in je stressniveau. Concrete tips en leefregels helpen stress te reduceren en energie te managen.

Door coaching help ik je om regie te houden in stressvolle situaties, zodat je een  beter evenwicht kunt bewaren. Je leert te vertrouwen op je eigen kompas en maakt keuzes die bij jou passen. Die waardevol zijn; zodat je weer plezier in je leven en werk hebt.

‘Stilstaan bij wat je beweegt’ is het motto waar vanuit ik werk: de dialoog met jezelf aangaan en je eigen antwoorden te ontdekken.

‘Soms moet je even stilstaan, om weer vooruit te komen’


Coaching zet je even stil, met als doel:

  • Roofbouw doorbreken en ervaren dat je weer zin en energie hebt
  • Kunnen ontspannen en genieten
  • In balans blijven en je energie kunnen managen
  • Regie houden in stressvolle situaties
  • Keuzes maken die bij je passen
  • De focus verleggen van doen wat niet goed voor je is naar trouw zijn aan jezelf
  • Vanuit je eigen balans gelijkwaardige relaties met anderen aangaan
  • Op een goede manier te re-integreren


Ik red het nog wel even…

Veel van mijn coachees hebben lang zelf aangemodderd. Stress en vermoeidheid horen er nu eenmaal bij, of er is schaamte of angst om dit op het werk bespreekbaar te maken. Ze komen als het helemaal niet meer gaat en merken dan pas hoe moe ze zijn. Achteraf zeggen ze dat ze door de coaching meer plezier in hun werk hebben, beter tot uitdrukking kunnen brengen wat ze zelf willen en steviger in hun leven en werk staan.

Ik help je graag om rust te vinden, uitval te voorkomen of duurzaam te herstellen.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek