Werk je in het onderwijs? Dan weet je dat er veel van je gevraagd wordt. Onderwijs is gejaagd en veeleisend. Dat vraagt om zelf stevig te blijven staan. Veel leraren voelen zich zeer betrokken maar hun idealen en waarden staan onder druk.

Het lukt niet iedere leerkracht om goed voor zichzelf te zorgen, energiek en gemotiveerd te blijven. En dat is precies wat Dialoog Incompany doet: werken aan stressbestendigheid, verbinding en reflectie.

Eén op de vijf leerkrachten heeft burn-out klachten!

Daarmee moet je anderen oppeppen en motiveren. Lukt het jou om betrokken en krachtig in je werk te blijven staan? Of ben je aan het overleven en trek je je terug?

Persoonlijk meesterschap betekent je eigen innerlijk evenwicht net zo belangrijk vinden als je roeping. Disbalans is een signaal om de dingen anders te gaan doen. Daar help ik je graag bij zodat je vitaal aan het werk bent en keuzes maakt die bij je passen. Als jij helemaal jezelf kunt zijn, kun je de verbinding met anderen weer maken.

Open communicatie en verbinding
‘ Je geeft les vanuit wie je bent’…  maar in veel werksituaties gaat het  helemaal niet zo vaak over jezelf.  De communicatie gaat vooral over de inhoud van het werk en minder over persoonlijke ervaringen en wat jou beweegt.

Alleen werken en geen zorg hebben voor jezelf en voor elkaar, geeft een schrale omgeving. Dat doet je mens-zijn geen recht. Dit vraagt aandacht, juist in een omgeving waarin het om de menswording van anderen gaat.

Goede communicatie draagt bij aan werkplezier en saamhorigheid.

Open communiceren zorgt dat ‘het gedoe’ op tafel mag komen. Dat voorkomt spanningen in het team, conflicten en pesten. Zo laat je denkruimte vrij om er voor de leerlingen en anderen te kunnen zijn.

Voor teams en groepen faciliteer ik graag de dialoog, een ontmoeting van mens tot mens. Op deze manier werk ik aan open communicatie, verder kijken dan de eigen waarheid en waardevolle ontmoetingen.

  • In het kader van teamontwikkeling, identiteitsdagen, professionalisering of veranderingsprocessen.
  • Met klassen wanneer het klassenklimaat voor spanning en onveiligheid zorgt.
  • In het kader van ouderbetrokkenheid


Vergeet je huiswerk niet!
Kijk gerust even rond op mijn site. En vraag in elk geval mijn gratis E-book even aan.  Als je die nuttig vindt, kan ik vast meer voor je doen.

Bel of mail mij voor meer informatie