Ben je momenteel minder goed in staat om te presteren en voel jij je minder bevlogen? Wanneer je last hebt van langdurige stress, heb je meer kans op een burn-out. Is je hoofd vol, mis je de scherpte en laat je steken vallen? Alleen het terugbrengen en het hanteren van de werkdruk is niet voldoende. Ook het bewust leren herstellen van stress is van belang. Tijdens de workshop Stressmanagement leer je bewust herstellen zodat je je energie kunt managen.

Flyer stressmanagement28 mei kopie

Herken je bij jezelf symptomen van stress?
Veel leerkrachten zijn voortdurend moe en geestelijk uitgeput en komen zelfs in schoolvakanties onvoldoende tot rust. Hoe kun je je evenwicht bewaren tussen werk en privé, om tegenwicht te geven aan het vele dat het onderwijs van je vraagt? Stress is een energieprobleem. Het lichaam reageert op stressvolle situaties door energie vrij te maken, zo kun je extra inspanning leveren en ben je alert. Langdurige stress zorgt voor problemen: stresshormonen ontregelen lichaam en geest. Wie onvoldoende kan herstellen na inspanning bouwt geleidelijk aan hersteltekorten op. Lees meer over signalen die wijzen op stress.

Voor wie is deze workshop geschikt?
De workshop Stressmanagement is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs en willen leren beter om te gaan met stress en werkdruk. Omdat je ziekteverzuim of een burn-out wilt voorkomen.

Wat is het doel van deze workshop?
We hanteren allemaal onze eigen strategie in het omgaan met druk en stressvolle situaties. In deze training word je bewust van je reactie op een stressvolle gebeurtenis. Je leert in deze workshop Stressmanagement welke invloed je zelf kunt uitoefenen op je energie evenwicht en hoe je op een gezonde manier de regie kunt nemen over stressvolle situaties. Zodat je met zin en energie kunt werken in het onderwijs.

Wat levert de workshop stressmanagement op ?

  • je weet welke stressrisico’s in het onderwijs een rol spelen
  • inzicht in je persoonlijke signalen van stress (‘stressthermometer’) en je weet welke fysiologische gevolgen stress kan hebben zodat je tijdig actie kunt ondernemen
  • kennis van hoe je brein op stress reageert en hoe je meer rust in je hoofd kunt creëren
  • inzicht in tijd en de balans tussen tijdsdruk en rust
  • informatie, handvatten en tips om je balans weer terug te vinden of te behouden
  • inzicht in je gedrag in stressvolle situaties en kun je het verschil maken tussen verantwoordelijkheid en regie nemen of slachtoffer zijn

 

Deze workshop wordt incompany aangeboden.

Dia1‘ Bewustwording is al een deel van de oplossing. Veel gaan trainingen over de harde zaken als toetsen en vertalen van onderwijsbeleid. Deze training is een cadeautje aan jezelf, jij staat centraal…’   (Teamleider ROC)

 

Contact:
Wil je je informatie over deze workshop? Je kunt geheel vrijblijvend contact met mij opnemen.

Wil je geregeld tips ontvangen om je evenwicht in het onderwijs te bewaren? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief in het onderstaande vak en ontvang het e-book ‘ Burn-out…en nu?’