‘Tijdens mijn burn-out zag ik het niet meer zitten. Ik was en bleef moe, wist niet of ik ooit weer helemaal hersteld kon zijn en wilde de dingen kunnen loslaten zodat ze niet meer dag en nacht door mijn hoofd spookten en me in de ban hielden. Ook zocht ik de moed en durf om assertiever te zijn…. Ik voel me nu sterker, heb de moed om grenzen aan te geven en mijn energie te verdelen. zit ik beter in mijn vel. Frustratie krop ik niet meer op.’
Dorothea (groepsleerkracht)

Tijdens het traject heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen. Hoe zoek ik balans tussen inzet en ontspanning. Hoe kom ik op een goede manier voor mijzelf op. Hoe bewaak ik mijn grenzen en hoe communiceer ik dat vroegtijdig. Ik kan op dit moment beter de signalen van overbelasting herkennen en daar op anticiperen.
Frank (docent)

Deze periode heeft ook heel veel goeds gebracht. Ik weet nu wat stress is en wat dat met mijn lichaam doet, maar ook dat je eigen houding en gedragspatronen kunnen bijdragen aan je niet goed voelen en dat die ook burn-out klachten kunnen veroorzaken. Ik heb veel geleerd waar ik wat mee kan om staande te blijven. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om goed met anderen te communiceren en niet alles zelf op te willen lossen. Het is heel belangrijk om dingen uit te spreken. Daar word ik letterlijk lichter van, dat is bevrijdend.
Monique (groepsleerkracht)

‘Ik was moe, had geen energie, was uit mijn evenwicht en overprikkeld Ik wilde mijn eigen grenzen leren kennen en deze ook beter leren stellen. Daarom zocht ik coaching. Els is een ‘down to earth’ persoon die met een persoonlijke benadering als coach, ongekende krachten uit een persoon naar boven weet te halen. Dat doet zij op een bijzondere manier door te werken met praktische stappen. Het heeft er onder andere voor gezorgd dat ik “mijn innerlijke kracht” heb versterkt en deze nog steeds verder ontwikkel.’
Tina (HBO docent)

Ik was de weg kwijt! Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Daardoor was ik wat te laat op onze eerste afspraak. Een mooie binnenkomer (…) en een goede start van het coachtraject! Al snel voelde ik mij vertrouwd bij jou, vanwege jouw professionaliteit, rust en oprechte betrokkenheid. Ik voelde me serieus genomen en begrepen. Jij weet objectiviteit, betrokkenheid, verbinding en helikopterview te combineren op een manier dat het traject organisch en gemakkelijk verloopt. Het coachtraject is voor mij van grote waarde geweest. Al direct kreeg ik inzicht in de ernstige mate van stress waarmee ik kampte en de erkenning voor deze situatie. Dit gaf mij vertrouwen en troost. We  hebben bijna een jaar het traject doorlopen. Met een mooi resultaat: op het spoor gezet, met onbekende bestemming, maar ook met vertrouwen.  Ik ken veel beter mijn valkuilen en kan daar beter mee omgaan en ken veel beter mijn voorkeuren en kan me daar beter op richten.
Anne ( beleidsmedewerker)