Als zelfstandig coach ondersteun ik bij veranderingsprocessen.
Ik help te focussen op waar het werkelijk over gaat en wat er voor jou wezenlijk toe doet. Werken en leven vanuit een persoonlijke balans betekent voor mij dat je vanuit je eigenheid een bijdrage kunt leveren aan het geheel.

 

Sinds 2003 heb ik een eigen praktijk voor coaching: Dialoog Incompany. Ik coach medewerkers en leidinggevenden van diverse organisaties, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Ik ben opgeleid aan de School voor Coaching tot gecertificeerd coach en aanvullend voor het coachen op onderwijscompetenties. Als coach ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NOBCO / EMCC. Mijn specialisatie is coachen van mensen met een burn-out. Bij het Centrum voor Stressmanagement (CSR) heb ik een brede kijk op het thema werkstress ontwikkeld. Daar ben ik gecertificeerd om mensen te begeleiden met chronische stress (burn-out) en te ondersteunen bij herstel en een duurzame re-integratie.

Wanneer er aanleiding is tot het maken van nieuwe keuzes in werk maak ik gebruik van het Career Story Interview om snel een kernachtig en persoonlijk antwoord te vinden op een loopbaanvraag.

 

Onderwijs

Het (volwassen) onderwijs is lang mijn werkterrein geweest, voor de klas met vakken gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling en communicatie, maar ook door het coachen en trainen van docenten.  In het onderwijs heb ik zelf ervaren hoe een hoge werkdruk, de sfeer binnen teams en onderlinge communicatie grote invloed hebben op je welzijn en het plezier waarmee je naar je werk gaat. Juist deze thema’s staan in het onderwijs vandaag de dag onder druk.

Wie anderen begeleid heeft zelf ook een rustpunt nodig om te kunnen bezinnen, verdiepen en scherp te stellen waar het voor jou over gaat. Doel van mijn coaching is jezelf trouw te blijven en balans te vinden in het vele wat het onderwijs van je vraagt. Ik ondersteun leerkrachten om het eigen evenwicht te vinden en bied een plaats waar je persoonlijke beleving aan de orde komt.

 

Wat coachees over mij zeggen:

https://www.dialoogincompany.nl/wp-content/uploads/2014/11/Dia1.jpgIedere keer werd ik warm ontvangen. Je was erg professioneel. Ik vond dat je een goede kijk had op de situaties en snel doorhad hoe de situatie was en waar dat door kwam.

https://www.dialoogincompany.nl/wp-content/uploads/2014/11/Dia1.jpgGeeft ondersteuning in praktische stappen, dat vind ik een grote kwaliteit! Laat het je echt ervaren, dus niet alleen met woorden.

https://www.dialoogincompany.nl/wp-content/uploads/2014/11/Dia1.jpgIk heb me gedurende het gehele traject zeer gesteund, gehoord en “op weg geholpen” gevoeld. Je betrokkenheid als coach heeft veel indruk op me gemaakt. Er was zo’n perfecte balans tussen je professionele, heldere, spiegelende en zo nodig confronterende begeleiding van het proces en tegelijkertijd een zo persoonlijke, warme, vertrouwenwekkende, oprecht voelbare betrokkenheid en inzet.

https://www.dialoogincompany.nl/wp-content/uploads/2014/11/Dia1.jpgZonder vertrouwen in je coach kun je niet gecoached worden. Ik had veel vertrouwen in jou en voelde me veilig waardoor ik naar mezelf heb kunnen kijken waardoor er een leerproces op gang is gekomen.