Werk je in het onderwijs? Dan weet je dat er veel van je gevraagd wordt. Onderwijs is gejaagd en veeleisend. Dat vraagt om zelf stevig te blijven staan. Veel leraren voelen zich zeer betrokken maar hun idealen en waarden staan onder druk. Lukt het jou om betrokken en krachtig in je werk te blijven staan? Of ben je aan het overleven en trek je je terug?

 

Eén op de vijf leerkrachten heeft burn-out klachten!

Veel mensen die ik coach komen uit het onderwijs. ‘Je geeft les vanuit wie je bent’… maar in veel werksituaties gaat het helemaal niet zo vaak over jezelf. De communicatie gaat vooral over de inhoud van het werk en minder over persoonlijke ervaringen en wat jou beweegt.
Het lukt niet iedere leerkracht om goed voor zichzelf te zorgen, energiek en gemotiveerd te blijven. Alleen gericht zijn op het werk en de leerlingen maar geen zorg hebben voor jezelf en voor elkaar, doet je mens-zijn geen recht. Dit vraagt zelf-aandacht, juist in een omgeving waarin het om de menswording van anderen gaat. Persoonlijk meesterschap betekent je eigen innerlijk evenwicht net zo belangrijk vinden als je roeping.

 

Kun jij een klankbord gebruiken?

* Ben je gedreven maar weet je nu niet meer waar je de energie vandaan moet halen?
* Zie je door de bomen het bos niet meer en is het chaos in je hoofd?
* Ben je dag en nacht met school bezig en is er geen ruimte voor iets anders?
* Ben je enorm betrokken maar wil je nu het liefst met rust gelaten worden?
* Vraag jij je af hoe lang je dit werk nog kan volhouden?
Veel leerkrachten modderen lang zelf door. Stress hoort er bij, je raakt er aan gewend. We vergeten vaak dat stress merkbaar is voor anderen, de omgeving (dus ook je leerlingen) merkt het vaak eerder dan jijzelf toe wilt geven. Chronisch last van stress is een signaal om de dingen anders te gaan doen en te werken aan je veerkracht.

 

Onderwijscoach

Als coach ben ik gespecialiseerd in stressreductie én ken ik de valkuilen van het onderwijs. Ik ondersteun je om je veerkracht en werkplezier weer terug te krijgen. Je gaat ontdekken hoe je beter grip op stressvolle situaties kunt krijgen en luistert beter naar jezelf waardoor je keuzes maakt die bij je passen. Als jij helemaal jezelf kunt zijn, kun je weer open staan voor anderen.

Wanneer het werk boven je hoofd groeit en je gestrest of burn-out raakt is het belangrijk dat je dit open kunt bespreken met je leidinggevende. Soms is dat lastig en spelen verschillende belangen of communicatieproblemen een rol. Daar kan ik bij helpen en in vrijblijvend kennismakingsgesprek denk ik hierin graag met je mee.

 

Informeer gerust verder

Wil je graag meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Dan kun je geheel vrijblijvend contact opnemen. Ik ben telefonisch bereikbaar via 06 22667227 en vertel je graag meer over de coachtrajecten. Ook kun je een terugbelverzoek achterlaten op mijn contact pagina. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.