Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Veel mensen zijn voortdurend moe en geestelijk uitgeput en komen zelfs in weekenden en vakanties onvoldoende tot rust. Hoe kun je veerkrachtig blijven en je evenwicht bewaren tussen werk en privé?
* Is je hoofd vol, mis je de scherpte en laat je steken vallen?
* Kom je met hoofdpijn uit je werk en ga je de volgende dag vermoeid aan je dag beginnen? * Kun je de slaap niet vatten of word je te vroeg wakker?
* Ben je momenteel minder goed in staat om te presteren en voel jij je minder bevlogen?
Dit zijn signalen van stress. Als dit lang voortduurt word je kwetsbaar voor ziekte en burn-out. Alleen het terugbrengen en hanteren van de werkdruk is niet voldoende. Ook het bewust leren herstellen van stress is belangrijk. Een mooie uitspraak hierin is:

” je kunt de wind niet veranderen maar wel de stand van je zeilen”.

 

Werken aan veerkracht

We hanteren allemaal onze eigen strategie in het omgaan met druk en stressvolle situaties. In deze training word je bewust van je reactie op een stressvolle gebeurtenis. Je leert in deze workshop Stressmanagement welke invloed je zelf kunt uitoefenen op je energie evenwicht en hoe je op een gezonde manier de regie kunt nemen over stressvolle situaties. Tijdig werken aan veerkracht voorkomt dat stressklachten opstapelen en leiden tot een burn-out.

Bewustwording is al een deel van de oplossing. Veel gaan trainingen over de harde zaken en beleid. Deze training is een cadeautje aan jezelf, jij staat centraal…” (reactie teamleider)

 

Wat levert de workshop stressmanagement op ?

• Concrete informatie en tips over energiemanagement en lifestyle
• Inzicht in je persoonlijke signalen van stress. Zo kun je tijdig actie ondernemen
• Een gestrest brein: hoe je meer rust in je hoofd kunt creëren
• Bewust herstellen van stress en hoe en je jouw batterij weer kunt opladen
• Reflectie op de eigen wijze van omgaan met stressvolle situaties.Deze workshop wordt incompany aangeboden.

 

Informeer gerust verder

De training is maatwerk, dat wil zeggen dat er naast de basiselementen die in elke training verwerkt zijn, de insteek kan veranderen of de training aangepast kan worden aan de behoefte van de deelnemers.
Wil je graag meer weten over deze workshop? Dan kun je geheel vrijblijvend contact opnemen. Ik ben telefonisch bereikbaar via 06 22667227 en vertel je graag meer over de workshop energiemanagement. Ook kun je een terugbelverzoek achterlaten op mijn contact pagina. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

Over Dialoog Incompany

Als zelfstandig coach ben ik actief in Haren / Groningen en omstreken. Mijn praktijk Dialoog Incompany heb ik in 2003 opgericht en ik heb al veel mensen mogen helpen de rust in hun leven terug te vinden. Ik ben gecertificeerd coach, ervaren trainer en gespecialiseerd in stressreductie. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOBCO / EMCC.

Wil je geregeld tips ontvangen om je balans te bewaren? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief in het onderstaande vak en ontvang het e-book ‘ Burn-out…en nu?’