Kun je snel een kernachtig antwoord vinden op een loopbaanvraag?  Ja, dat kan met het Career Story Interview (CSI); een narratieve manier van loopbaancoaching. Geen testen of profielen invullen maar aan de hand van 5 vragen over vroeger en nu je eigen verhalen vertellen. Zo wordt op een verrassende en onverwachte manier duidelijk wat er voor jou toe doet. Je ontdekt je drijfveren en krijgt zicht op je vervolgstap.

 

De rode draad

Je loopbaan kun je vergelijken met je levensverhaal waarbij je zoekt naar zingeving en samenhang. Je bent de auteur en tegelijkertijd de hoofdrolspeler in je eigen verhaal, die ‘deep down’ wel weet hoe het verder kan. Door het spontaan vertellen van je verhalen aan de hand van biografische vragen ontdek je de rode draad en je eigenheid in je loopbaan en leven.

Met deze methode bereik je in heel korte tijd grote diepgang en wordt duidelijk wat het antwoord is op je loopbaanvraag. Deze bijzondere vorm van storyttelling geeft je focus waardoor je ziet hoe je verder wilt. De succesvolle methode is ontwikkeld door Mark Savickas, psycholoog en expert op het gebied van loopbaanontwikkeling.

 

Career Story Interview geeft verheldering

Het Career Story Interview is vooral interessant als je verheldering wilt over jezelf of over wat je nu eigenlijk wilt in relatie tot werk, vrijwilligerswerk of andere rollen die je in het leven kunt vervullen. Het kan zijn dat je voelt dat je niet in je kracht staat en dat je beter tot je recht kunt komen. Er is een breuk in de loopbaan die je voor ogen had of misschien heb je opnieuw uit te zoeken welke keuze bij je past na een verandering. Of je wilt na beëindiging van je loopbaan de nieuwe fase vorm geven.

 

Van loopbaankompas naar persoonlijk plan

Het Career Story Interview omvat:

– een intakegesprek, vraagverkenning en de start van het interview
– het vervolggesprek van het career story interview
– schriftelijke terugkoppeling dmv een loopbaankompas
– bespreking loopbaankompas en het opstellen van een persoonlijk actieplan.

Naar aanleiding van het interview maak ik voor jou de samenvatting in de vorm van een schriftelijk ‘loopbaankompas’ dat handvatten biedt voor de loopbaanontwikkeling. Je ontdekt hoe je vraag van nu past binnen je persoonlijke ontwikkeling. En daarmee ook hoe je kunt omgaan met de loopbaanvraag die nu op je bord ligt. De rode draad in je verhaal wordt hiermee duidelijk, je kent je eigen drive en de contouren van het volgende hoofdstuk.

In het slotgesprek vertaal je jouw loopbaankompas naar een persoonlijk plan in antwoord op de loopbaanvraag die je gesteld hebt.

 

‘Soms moet je stilstaan bij wat je beweegt’

 

Werken met verhalen is niet gebonden aan leeftijd.
Het Career Story interview kan ook onderdeel zijn van een groter traject.

 

Ben je benieuwd wat een Career Stoy Interview voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op.